Healthy Life side

Здравословният живот е най-важният ви актив и ето защо

През последните години инвестирах много, в това да се информирам – посветих дълги часове на документални поредици и проучвания и изчетох повече страници, отколкото мога да преброя. И научих много – натрупах повече знания, отколкото иначе бих могла, водейки неосъзнат живот. И не, не се правя на скромна.

По онова време бях изключително щастлива от това, как се развива моя живот,

но усещах, че нещо ми липсва.

Определени въпроси продължаваха да ме измъчват и в крайна сметка, се впуснах в търсене на техните отговори.

Здравейте на всички и добре дошли отново в моя блог!  Наскоро преглеждах последните си публикации тук и осъзнах, че така и не съм дала пълна яснота защо този сайт съществува и каква е неговата цел. Затова реших да го направя сега.

В днешната публикация, накратко ще ви разкажа и подчертая някои основни и вълнуващи аспекти от моя път към екосъобразен и здравословен начин на живот.

С риск да прозвуча като развалена плоча, ще ви споделя една мисъл, която сте чували хиляди пъти досега:

Здравето е злато!

Факт е, че ние сме най-продуктивни, когато се чувстваме щастливи и здрави.

Дори обикновено главоболие е достатъчно да ви изкара от релси и да намали продуктивноста ви – както вкъщи, така и в офиса.

Когато чувствате неразположение, не влагате достатъчен ентусиазъм и внимание в задачите си.

А дори няма да зачеквам темата за по-сериозни неразположения, в резултат на пушене и пиене. Ако искате да се продуктивни, трябва да сте здрави. А за да сте здрави, трябва да си набавяте жизненоважни елементи – чист възхдух, прясна вода, не-токсична храна и др. И ето къде идва ролята на екосъобразния начин на живот. Или по-просто казано – вредните за околната среда неща, са вредни и за вас. Замърсените вода и въздух, пластмаси, токсини и химикали унищожават не само природата, но и нашето здраве.

Когато осъзнах тези факти, стигнах до заключението, че трябва да обърна нова екосъобразна страница в моя живот.

По онова време бях постигнала много в живота – имах собствен бизнес, уебстраници, дом и семейство. Но как да се наслаждавам на плодовете на труда си, когато не водя здравословен начин на живот? Имах да свърша толкова много неща. Да се освободя от всичко пластмасово, да огранича излагането си на токсини, да подобря диетата си и още много. Затова реших да се вслушам в собствените си съвети и се заех със справянето с всичко споменато горе.

Както неколкократно съм го споменавала в публикациите ми свързани с бизнеса

Трябва да отделите време да избистрите и изясните плановете и намеренията си, и когато го направите, трябва да се заемете с тяхното реализиране, иначе няма да успеете в нищо.

Много от моите читатели знаят какво следва, но все пак ето кратко обобщение:

  •         Замених голяма част от готовите почистващи препарати с техните природни алтернативи;
  •         Замених найлоновите торбички с памучни такива;
  •         Спрях да ползвам продукти за еднократна употреба и ги замених с такива за многократка употреба;
  •         Ограничих използването на хартия и в по-голямата част книгите и писмената ми комуникация днес минават през дигитални носители (макар, че и до ден днешен се наслаждавам на усещането на старите книги);
  •         Сутрините ми започват с физически упражнения
  •         Промених диетата си (прочетох доста по темата и промените никак не бяха лесни)

 

В един момент вече нямаше какво да подобрявам и коригирам, но в мен остана усещането, че има още мерки да се предприемат – и за моя начин на живот и за околната среда.

И така се роди този уебсайт. Реших, че щом тези промени се отразяват положително на мен и моя живот, бих могла да споделя опита си и други да се облагодетелстват от тях.

Започнах да публикувам екосъобразни съвети, трикове и подходи. Писах и за замърсяването на околната среда. И в крайна сметка се оказа, че усилията ми дават резултати. Хората започнаха да коментират моите видеа, да ми пишат в социалните мрежи и да ми пращат имейли. Бях екзалтирана от себе си. Но, фактът, че набирам аудитория, не ми донесе чувство на удовлетворение. Напротив – засили желанието ми да водя по-чист и екосъобразен начин на живот и да дам по-добър пример.

Продължих да търся отговори и, те не закъсняха.

Една от моите служителки – прекрасна дама, с която в миналото бяхме обсъждали екосъобразния живот – ме покани на презентация.

Презентацията беше на една японска компания, за която бях чувала в миналото (от същата дама) и те представяха последните си открития във сферата на чистата вода. Там за първи път се информирах какво представлява алкализираната вода и ползите от нея. И след като попълних знанията си с информация от мрежата, разбрах, че точно това съм търсила.

По време на изначалните си проучвания научих много за водата и колко важна е тя. Всички сме чували най-разпространените факти около водата – от колко % вода са изградени телата ни, до какво води обезводняването. Затова няма да ви отегчавам с тях. Новото, което научих и най-много ме изненада е, че огромна част от хората не само, че не пият достатъчно вода, но и не я пият по правилния начин. Пиенето на вода е толкова първичен акт, че никой не ни е научил как правилно да го правим. Бях чела много по темата, написах дори и няколко статии (скоро ще ги публикувам) и смятах, че най-накрая съм намерила частичка удовлетворение.

Или поне така си мислех. След като изслушах какво имаха да казват по темата на въпросния семинар, осъзнах, че знанията ми са основни.

 

Това не е всичко!

Ползите от водата не се свързват само с това кога и как и колко я консумираме. Съдържанието на водата (главно pH нивата) са от огромно значение.

За да сме здрави, продуктивни и щастливи, организмът ни се трябва да поддържа определени нива на алкалност и киселинност.

В естествена среда би било лесно да го постигнем. Може да си набавим всички елементи от естествени източници. Но когато включим в уравнението различни пестициди, химикали, токсини, нездравословна храна и газирани напитки, нещата се усложняват.

Вроденият ни естествен процес на детоксикация се затруднява и попадаме в кръговрата на небалансиран организъм.

В краткосрочен план това не носи сериозни последствия, освен усещането за общо неразположение. Но ако не предприемем нужните мерки, високите нива на киселинност могат да отприщят вълна от неприятни последици.

От присъствието ми на семинара на тема йонизирана вода извлякох двойна полза – намерих решение на стремежите ми към по-минималистичен живот и страхотна бизнес възможност.

Компанията предлага страхотни реферални програми с широк спектър от предимства, които всеки с предприемачески дух може да оцени. И от гледна точка на потребител (вкъщи имам инсталирана тяхна машина, от която съм възхитена) и от бизнес гледна точка, съм изключително доволна от своя избор.

Ако искате да научите повече за техните машини за йонизирана вода, на моя уебсайт ще намерите отделна страница, посветена на тях. Дайте начало на вашето пътуване към по-здравословен живот.

Също така, искам да ви напомня, че от този месец започвам да водя собствени семинари на тема здраве, благополучие, отворени за всеки, който иска да води екосъобразен и здравословен живот. За повече информация, посетете страницата.

Ти да видиш – надминахме обичайната дължина на публикация. Но това е без значение- имах доста какво да споделя с вас и ако трява да напиша още стотина думи отгоре, предпочитам да го направя.

И както винаги, ако имате въпроси или съм пропуснала да спмена нещо, не се колебайте са се свържете с мен през секцията за коментари отдолу или като ми пратите имейл на info@lifestyletipsbyantoaneta.com.

Ако искате да споделите вашия опит или идеи за екосъобразен живот, знаете къде е секцията за коментари.

Благодаря ви за вниманието и до следващия път!

Останете екосъобразни и мотивирани!

No Comments

Post A Comment

Select your currency
GBPPound sterling
EUR Euro
en_GBEnglish

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

PDF

Powered by EmailOctopus